Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A90n30n58a 93Č30e85r75n97á

15. 1. 2019 10:37

Málo bylo hrdinů bratří Mašínů. Děkuji jim.

Děkuji všem hrdinům, kteří se zasloužili o vlast. Bojovníkům jak ze západu tak z východu, i Spojencům za osvobození.

0 0
možnosti
Foto

I vzoru bratrů Mašínů, agentu Malému?

0 0
možnosti
Foto

Karma.Velice zajímavý blog.Čest a zásady se v Česku moc nenosí,proto máme prezidenta Zemana,premiera Babiše a vše korunuje "Svaz bojovníku za svobodu",který vyznamenává dlouholetého komunistu,který se při sametové revoluci oháněl obuškem....Panu Mašínovi se nedivím,že se nechce vrátit zpět ani na chvilku.

6 0
možnosti
Foto

No jo, pan Mašín nemá odvahu pohlédnout do tváře příbuzným svých obětí...

1 7
možnosti
MB

"Josef Mašín po chvíli ticha říká: „kde byli všichni váleční hrdinové, když komunisté zavraždili Píku..."

Ono to není tak jednoduché. Mnoho válečných hrdinů bylo diskriminováno ještě před únorem 48, kdy se stali obětmi armádních čistek, jež řídilo Obranné zpravodajství Bedřicha Reicina. Po puči často diskriminace přešla v perzekuci (vězení, pracovní tábory). A nešlo jen o vojáky, zatýkání postihlo i odpůrce komunistů z civilního sektoru. V té době (třetí republika, únor 48) byla rodina Mašínova plně konformní s KSČ, strýc Ctibor Novák dokonce využil známosti na vysokých stranických místech (spekuluje se právě o Reicinovi) ke krytí svých zločinů v poválečném Jesenicku.

3 0
možnosti
Foto

To se Josef Mašín zapomněl pochlubit, jak se v té době hlásil do komunistické armády. Jeho matka v té době též byla v KSČ, navíc vdova po válečném hrdinovi, tak je zajímavé, proč je komunisté odmítli.

Ctibor Novák už v únoru 1948 pravděpodobně nebyl v KSČ, protože jeho průšvihy na Jesenicku v podobě vražd nezletilých sudetských Němců zřejmě bylo silné kafe i na jinak otrlé komunisty. Sudetské Němce sice tehdy nenáviděl celý národ, ale přece jen vraždy nezletilých dětí, to je něco jiného.

0 0
možnosti
ŠM

kdyby jeho otec nebyl popraven , tak by šel s nimi!

3 0
možnosti
DH

Z Vaší otázky jsem nějak zmaten, ostatně jako z řady otázek dalších diskutérů, a neméně nesmyslných blábolů zdejších pisálků-autorů.

Kterého jste myslela, když píšete "kdyby jeho otec nebyl popraven ,..."

Kterého byl tedy otcem? A ten druhý, čí či koho byl tedy vlastně synem? Ten druhý byl tedy adoptován, nebo jak to vlastně je ve skutečnosti?

Byla byste tak laskava a trochu nám to vysvětlila a objasnila abychom tady v tom netápali, jako v řadě jiných zde uváděných nesmyslů. Děkuji velice.

0 1
možnosti
AK

Vražda je vražda.

A měla by být posuzována a trestána stejně bez ohledu na to, jestli byla motivována komunistickou ideologií vězeňských dozorců nebo kapitalistickou ideologií Mašínů.

2 0
možnosti
MS

Atentát na Heydricha byla vražda? Ano, ale jen z pohledu Němců.:-)

1 0
možnosti
BV

Pane Bernarde,

tady máte námět na další neobyčejnou návštěvu u obdobně neobyčejných lidí. I když ti asi nebudou tak výřeční v obhajobě své protikomunistické činnosti jak to vyplývá z uvedeného článku v odkazu- Jakoby se za to později poněkud styděli. Ovšem nevím zda ještě žijí, ale je pravděpodobné, že aspoň někteří ano.

Je zajímavé si přečíst informace o skupině Othelo jejichž "odbojová" činnost se v mnohém podobala té skupiny Mašínů. Jen kvůli získání zbraní při ozbrojeném přepadení zavraždili jen jednoho a těžce zranili druhého vojáka základní služby a peníze si nakonec snažili získat paděláním. Jinak realné akce proti komunistům opět skutek utek. Ovšem plány měli dalekosáhlé: vyhodit Negreliho viadukt, provést státní převrat, provádět sobotáže vyhazovat stranická sídla atd. Pro to získali značné množství zbraní a munice, které ovšem kromě toho útoku na ty záklaďáky nepoužili. Je tu jistý rozdíl toho vojáka zastřelili až poté co jim začal klást odpor a došlo posléze i k přestřelce. Nicméně je tam obzvláště pikantní moment: jeden z těchto protikomunistických odbojářů střílejících na ty vojáky vstoupil krátce před svým zatčením v roce 1959 do KSČ, což mu zřejmě pomohlo od trestu smrti. Ti odbojáři se ke své činnosti odmítali přihlásit i po sametové revoluci

https://www.lidovky.cz/noviny/tajemny-pripad-vladivoje-tomka.A090808_000068_ln_noviny_sko

A tady najdete přepis toho co uvedl sám Tomek o jejich činnosti a plánech při své výpovědi zaznamenané na magnetofon. (nekoukejte na stránky kde to je uvedeno - obsah odpovídá i jiným zdrojům)

http://www.ksm.cz/zlociny-kapitalu/obeti-komunismu-tomek.html

2 0
možnosti
JS

"Poměrně složitě jsem si obstaral jeho adresu v Kalifornii a v červnu 2019 jsem odlétal do..."

Nějak mi to nepasuje.

0 0
možnosti
DH

To co jste zde vytáhl dokazuje, že fantazie bývá občas bujná...

0 0
možnosti
DH

Já myslím, že to byli v té době podobně pubertálně vyspělí hrdinové, nějak podobní těm o nichž byla včera v pořadu ČT Reportéři, jedna část pořadu týkající se zapálení toho kostelíka v Třinci-Gutech.

Jen holt v té době po válce měli více možností získat zbraně, a tak jejich touha po dobrodružství dosáhla větších rozměrů i mediálního využití v rámci ideologicky rozděleného světa s různými úhly pohledů.

No, a pan autor toho fikaně využil aby se teď, a tady pěkně zviditelnil v téhle rubrice blábolení svým článečkem na který si ostatně jako na prakticky všechny další nikdo během dvou, tří dnů nevzpomene, a ani psík neštěkne.

5 8
možnosti
LH

Prosím přečtěte si knihu zápisky kriminalisty někdy z roku 1965-tam bych řekl že jsou činy Mašinu popsány realistický.....

1 1
možnosti
LH

Kniha se myslím přesně jmenuje tady bezpečnost a je z roku 1966.

1 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1185x
Dívám se na svět bez předsudků.

Seznam rubrik