Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KM

K12a36r36e29l 22M10a44s27e22k

14. 2. 2017 18:50

Připomněl jste mi citát pana Zikmunda...

Jak jsme všude říkali Čechoslováci, když jsme se naloďovali ve Francii, vyloďovali se v Maroku, a pak po celé té trase, po celé Africe, když jsme řekli Czechoslovakia, nebo, byly tam oblasti, kde se mluvilo pořád italsky, někdejší italské kolonie, nebo francouzsky mluvící země, tak ten zvuk, Československo, to bylo, jako když jste pustil zlatý dukát na mramor – to zaznělo! Slovo Československo mělo v čtyřicátém sedmém roce, tak jsme měli tento stát, vytvořený Masarykem, v podstatě, za těch dvacet let nabyl takovou váhu, ekonomickou, politickou, morální, že když jste řekl Czechoslovak, tak vás všude vítali s otevřenou náručí.

4 0
možnosti
PS

P73e31t64r 37S84k42á68c35e20l

14. 2. 2017 20:19

Doroku 1938 naši vynálezci vyhrávali u mezinárodních patentovýchsoudů spory o využití svých vynálezů a svět jim/nám platil vevelmi tvrdých měnách. Firma Baťa a další byly noční můrouvšech výrobců ve světě. Rokem 1938 jsme jim vyklidili světovétrhy a o to hlavně šlo. Kdy již konečně budeme přepisovatškolní dějepisy podle tvrdé pravdy a nezvratných faktů?

Názorpřítele:

Zastávámnázor, že my Češi máme řadu skvělých a vynikajícíchjednotlivců a jako jednotlivci ledacos dokážeme prakticky ve všechoblastech lidské činnosti, bohužel jako kolektiv je to vždyckynaprostý průšvih a hlavně, neumíme sami sobě vládnout, nikdyjsme to neuměli a už se to asi nikdy nenaučíme :-)

Jentak na okraj, ve 30. letech, kdy naše vojenská kontrarozvědka bylajedna ze dvou nejlepších na světě, němečtí agenti, když simohli vybrat, zda honorář bude v markách nebo korunách, vždyckyzvolili tvrdou korunu, za kterou tehdy byly 4 měkké marky. Bohužel,tento stav netrval příliš dlouho a vnímám to tak, že tenkrátřada evropských zemí měla škodolibou radost, jak to s námidopadlo (než záhy došlo i na ně).

Nesouhlasímjen s tím, že se nenaučíme si vládnout. Naučíme se tomu umění.Nová generace to dokáže, myslí a jedná jinak, líp.

1 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1185x
Dívám se na svět bez předsudků.

Seznam rubrik