Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zikmund byl jednu dobu u starousedlíků ve Zlíně populární. Když koupil vilu otce E. Klose. Těsně před měnovou reformou.

0 0
možnosti
Foto

Díky za vzpomínku. Je smutné kolika schopným lidem normalizace zničila život. To si malý národ nemůže dovolit.

5 0
možnosti

P69e37t18r 70S69k95á35c20e97l

14. 2. 2017 20:14

Karma za připomenutí našeho světově známého cestovatele. To "světově" chci zdůraznit i u pana Jiřího Hanzelky, který (jak se níže dozvídám) byl též tvrdě perzekvován. Oč větší by pro něj a náš národ byla satisfakce, pokud by v roce 1968 prošla jeho kandidatura na prezidenta. Oba naše velikány cestovatelství znali ve více jak 80. zemích světa! Pokud by kamkoliv oni přijeli v roli nejvyššího zástupce ČSR, měli by dveře naši podnikatelé otevřené dokořán. I tohoto se v r.1968 zalekli všichni naši tzv. "spojenci". Proto jedni poslali tanky a ti druzí mlčky přihlíželi a mnuli si ruce. Že se nás tehdy USA nezastaly kritizovala i M.Allbrichtová a to je co říci.

Nyní je potřeba najít podobně populárního muže a přivést ho s pomocí voličů do vedení naší republiky. Navzdory tomu, oč usiluje EU či naši současní tzv. "spojenci".

2 0
možnosti

O Jiřím Hanzelkovi se jako kandidátovi mluvilo hned po roce 89. Nebyl tomu nakloněn. Máte pravdu, ale kde hledat. P. Drahoš? Každého, koho dnes vytáhnete, se stane terčem dehonestace Zemanovců.

0 0
možnosti

K41a46r30e49l 81M42a67s61e52k

14. 2. 2017 18:50

Připomněl jste mi citát pana Zikmunda...

Jak jsme všude říkali Čechoslováci, když jsme se naloďovali ve Francii, vyloďovali se v Maroku, a pak po celé té trase, po celé Africe, když jsme řekli Czechoslovakia, nebo, byly tam oblasti, kde se mluvilo pořád italsky, někdejší italské kolonie, nebo francouzsky mluvící země, tak ten zvuk, Československo, to bylo, jako když jste pustil zlatý dukát na mramor – to zaznělo! Slovo Československo mělo v čtyřicátém sedmém roce, tak jsme měli tento stát, vytvořený Masarykem, v podstatě, za těch dvacet let nabyl takovou váhu, ekonomickou, politickou, morální, že když jste řekl Czechoslovak, tak vás všude vítali s otevřenou náručí.

4 0
možnosti

P31e59t35r 69S78k66á98c78e57l

14. 2. 2017 20:19

Doroku 1938 naši vynálezci vyhrávali u mezinárodních patentovýchsoudů spory o využití svých vynálezů a svět jim/nám platil vevelmi tvrdých měnách. Firma Baťa a další byly noční můrouvšech výrobců ve světě. Rokem 1938 jsme jim vyklidili světovétrhy a o to hlavně šlo. Kdy již konečně budeme přepisovatškolní dějepisy podle tvrdé pravdy a nezvratných faktů?

Názorpřítele:

Zastávámnázor, že my Češi máme řadu skvělých a vynikajícíchjednotlivců a jako jednotlivci ledacos dokážeme prakticky ve všechoblastech lidské činnosti, bohužel jako kolektiv je to vždyckynaprostý průšvih a hlavně, neumíme sami sobě vládnout, nikdyjsme to neuměli a už se to asi nikdy nenaučíme :-)

Jentak na okraj, ve 30. letech, kdy naše vojenská kontrarozvědka bylajedna ze dvou nejlepších na světě, němečtí agenti, když simohli vybrat, zda honorář bude v markách nebo korunách, vždyckyzvolili tvrdou korunu, za kterou tehdy byly 4 měkké marky. Bohužel,tento stav netrval příliš dlouho a vnímám to tak, že tenkrátřada evropských zemí měla škodolibou radost, jak to s námidopadlo (než záhy došlo i na ně).

Nesouhlasímjen s tím, že se nenaučíme si vládnout. Naučíme se tomu umění.Nová generace to dokáže, myslí a jedná jinak, líp.

1 0
možnosti

:-).....Velký dík za článek! Jako kluk jsem poslouchal reportáže z jejich cest v radiu. Byli to super chlapi ! R^R^R^

2 0
možnosti

Pana Hanzelku jsem znal osobně. Jsem si jist, že by konkrétně vámi pohrdal. Za vaše opakované lhaní, které nesnášel, o názorech nemluvě. Jinak i na venkově kde trávil důchod na něho byl nasazen estébák. Nějaký Jan Ježek zaměstnaný u ředitelství pražských pošt. Neznáte se? V jednom máte pravdu. Jiří byl super chlap, i když rodina tím trpěla. Ale od vás by to slyšet rozhodně nechtěl.:-/

1 0
možnosti
Foto

J31a81k67u58b 12R29o97t37h

14. 2. 2017 18:20

Málokdo ví, že Ing. Hanzelka si musel vydělávat v pokročilém věku jako sadař na Petříně, protože komouši mu odmítli (kvůli jeho postojům) přiznat penzi, páč si prý "vozil celej život pr..l po světě, takže teď bude makat..." Jenže ho ze strachu nikde nechtěli zaměstnat. Naštěstí se našel jeden nebojácný šéf Sadů, lesů... Měl jsem tu čest jako mladičký postmaturant tam s ním pracovat. Sakra vysoká škola. Děkuji mu tímto tam nahoru.

Vám díky za připomenutí.R^

6 0
možnosti
Foto

Pro mne on i pan Hanzelka vzor te staré dobre etiky

Kdy se pozoruje, konstatuje, filosofuje jen tak, aby neurazili, kdy je tam snaha předat ve formě obdivu. Někdy člověk čte takové ty cool reportáže, které na mne dychnou jistou nadřazenosti. ..a to si na jejich krásné vnímáni vždy vzpomenu. Diky za blog.

4 0
možnosti

Dobře, že jste Miroslava Zikmunda připomnělR^ Občas ho slýchávám v rádiu, a je to skvělý člověk, který je stále ve výborné duševní formě i v tak vysokém věku. Škoda, že není mladší - pro mě by to byl ideální prezident.

Přeji mu setrvalé zdravíR^

6 0
možnosti

G65e62o56r44g13e 92H61o36l54y

14. 2. 2017 16:46

Tez dekuji za hezkou vzpominku...je hezke si pripomenout co vse Cesi dokazali...vzpominam na jednu kapitolu z knihy o jejich cestovani po severni Africe (cetl jsme ji kdyz me bylo asi 9), ktera se myslim jmenovala "Stuj noho" nebo tak nejak, kde popisuji jak dostali od pruvodce radu aby se neodchylili od oznacenych cesticek, protoze tam vsude kolem byly jeste miny z II. svetove valky.

2 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1185x
Dívám se na svět bez předsudků.

Seznam rubrik