Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Zasloužená karma. :-)R^

3 0
možnosti
Foto

Je v celku pochopitelné, že zeman,největší česká mezinárodní ostuda, se k úmrtí jedné ve světě nejznámějších češek radši nevyjadřuje.....

5 2
možnosti

Proč se po každé smrti vynoří nějaký člověk, který vytvoří strašný oslavný žvást?

Věra Čáslavská byla vynikající sportovkyně. Krom toho, jako všichni lidé, nebyla svatá. Měla své dobré stránky, měla své špatné stránky. Protestovala proti sovětům, ale na druhou stranu ne natolik, aby nemohla celkem normálně žít. Já bych udělal to samé.

Zneužila svého postavení k tomu, aby zajistila synovi amnestii. Ne, nebylo to vůbec morální. Ale já osobně, v jejím kůži, bych udělal to samé.

Proto, prosím, nedělejte z mrtvých svaté. Nebyli svatí. Byli to normální lidé. A to své pokrytecké "o mrtvých jen dobře" si strčte někam.

Strašně krásné by bylo mít "mluvčího za mrtvé". Člověka, který by za daného člověka " mluvil". Napsal by, co to bylo za člověka. Bez zášti či svatořečení. Napsal by co dělal a proč to dělal. Vše má své důvody. Ano, to by bylo krásné. Tak krásné, že se toho bohužel nedočkáme.

4 10
možnosti
MV

Moc,moc hezky napsano...diky a karma...a jak uz napsal pan Pajonk - Pani Vero,cest Vasi pamatce.Zrovna jsem si precetl i v rakouskem tisku hezkou vzpominku na ni.Myslim,ze ji meli radi a vazili si ji lide na celem Svete.

6 0
možnosti
OK

O47t64a 41K46i59n80c

31. 8. 2016 21:36

Děkuji za Váš blog, máte ode mne karmu.

9 0
možnosti
Foto

Paní Věro, čest Vaši památce.

Pane Bernard děkuji za Váš blog.

11 0
možnosti
MV

Dnes s Vami naprosto souhlasim pane Leiner.....

0 0
možnosti
MD

Clovek s hodne 'plusy' ale take dost 'minusy'. Tedy realny.

NEJVETSI ceskou zenou vsak zustava TA,

ktera v dobach socialismu vozila rano v sest deti do skolek, aby pak prostala osm hodin ve fabrice u stroje a unavena vystala fronty na mizejici zbozi. A po vecerech dohanela prace v domacnosti ucic se pritom s detmi.

9 3
možnosti
JV

Clovece, jak to ze si jiz ani nemuzete vzpomenout na jmeno teto velke ceske udernice a stachanovkyne, ktera vzdy plnila plan i petiletku? Nazivat nekoho "TA" nebo "ONA" je dost opovrzlive, nemyslite?

3 1
možnosti
JN

Věra Čáslavská je bezpochyby nejlepší českou sportovkyní dosavadní historie, je třeba si jí vážit za to, jak se zachovala v roce 1968 i po něm (a jak správně píše autor článku, i za to, že nikdy neemigrovala, přestože zcela jistě tu možnost měla).

Úplně bych ale nesouhlasil s větou "...nuzné podmínky k životu, které až do Listopadu měla." V 70. letech tomu tak zřejmě bylo, ale potom paní Čáslavská v letech 1979-1981 trénovala v Mexiku (i se svým manželem), následně působila jako mezinárodní rozhodčí a v druhé polovině 80. let byla již trenérkou československé gymnastické reprezentace.

Tím v žádném případě nechci zásluhy paní Čáslavské zmenšovat a v žádném případě se zastávat bývalého režimu, jen si myslím, že je dobré držet se vždy faktů.

Jinak jste to napsal velmi dobře a dal jsem Vám i karmu.

4 0
možnosti
JV

Ejhle ! Pan je takovy maly cesky zavistivec. Zavidi ji i trening, jako by si jej ani nezaslouzila. Zdali pak vite o tom, ze kdyz byl nekdo tehdy vyslan do zahranici, tak musel nabidnout svuj vydelek CNB, aby potom obdrzel nejake bony ?

4 2
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1185x
Dívám se na svět bez předsudků.

Seznam rubrik