Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nedávno skončený kongres Republikánské strany potvrdil Donalda Trumpa v roli kandidáta na prezidenta a přijal nový politický program, který se "vrací ke kořenům".

Co to vlastně znamená? V programu se můžete dočíst, že "republikáni jsou stranou míru prostřednictvím síly", což podle tohoto programu znamená "americkou vojenskou nadřazenost", kdy ozbrojené síly USA mají být "nejsilnější na světě, s obrovskou převahou nad jakýmkoliv jiným státem nebo skupinou států". To jsou formulace zcela nezpochybnitelně obhajující militarizaci společnosti. I tady můžeme najít důvod proč Trump mluví o NATO tak jak mluví - že partneři musí plnit své finanční závazky - po partnerech v podstatě žádá, aby spolufinancovali udržení americké nadřazenosti ve světě.

Republikáni vnímají Američany z USA stejně jako vy - jako výjimečný národ, nad nějž lepší není. Jedná se o vlastenectví, protože každý národ je jistě svým způsobem výjimečný? Odpověď nám zase poskytne program: "Naše ideje a naše principy jako národa nám dávají unikátní místo morálního vůdce ve světě" Takže se jedná o nadřazenost a tedy nacionalismus.

A Trump je prostě jen pragmatik, snažící se USA udržet v pozici světové velmoci číslo jedna. Ne vzájemně výhodná spolupráce, ale jen to, co poslouží USA je dost dobré.

Bůh pomáhej Americe i nám, to budou zlé časy...

0 0
možnosti

J45. 77G21r32o22h

25. 7. 2016 23:57

Chtěl bych reagovat na pana Chovance. Financování čs.armády ve VB bylo kryto z několika zdrojů, jak finančních částek deponovaných na zastupitelských úřadech, tak z částek,kterými disponovala vojenská zpravodajská služba (Moravcova jedenácka) tak z úvěru 7,5 milionů liber,poskytnutých britskou vládou a tento úvěr byl krytý čs. zlatem uloženým v Bank of England. Než něco začnete psát zjistěte si informace o čs. zlatu, které bylo před válkou deponováno hlavně v zahraničních bankách, informací je o tomto dost.

0 0
možnosti

Děkujeme Americe, že osvobodila už svobodnou Plzeň a její vymydlení a oholení vojáci rozdávali našim dívkám nylonky, čokoládu a cigarety. Co bychom si bez toho počali !! Jsem šťastný, že jsem s jejich potomky mohl komunikovat. Jen nevím, co si psali v kolonce "otec".

Děkujeme Americe, že nám těsně před koncem války bombardovala Plzeň, Prahu, Ústí, .... Jinak bychom neměli po válce, co dělat.

Děkujeme Americe, že Patton alespoň uvažoval spolu s Churchillem, Banderou a Schornerovými vojsky o operaci "Unthinkable". Bohužel, takoví válkykazisvětové jako byli Truman, Eisenhower, Bradley, Marshall apod. jim zkazili útok na SSSR.

1 3
možnosti

Výborně plzeňský "pamětníku", je vidět, že ruská propaganda funguje ve vašem případě také výborně,mmj. jaký je váš věk, že si uvedené skutečnosti tak dobře pamatujete? Minimálně to musí být 82 -84 let.

0 0
možnosti

Pokaždé když ráno opouštím onu místnost, tak také si říkám, Bůh žehnej Americe!

3 0
možnosti

Zasloužená karma. :-)

3 2
možnosti

Dekuji pane Bernarde za vas clanek. Napsal jste to v kostce, jak se dejiny odvijely. Pripominky podobne jako u pana Chovance, neberte v uvahu. Ty nechejme historikum.

Osobne pozoruji obcany USA 34 let. Jejich postoj, jejich naivitu, jejich kuras ale hlavne jejich lasku ke sve vlasti, ke sve svobode. Vzpominam na pet bratru Sulivanovych z New York state, zahynuvsi spolecne v WWII. (po nich bylo vydano narizeni, ze z rodiny nesmi slouzit ve stejne skupine). Jeste dnes je mi smutno se ztraty Pata Tillmena, ktery nechal hrani americkeho fotbalu za lukrativni penize a sel pomoc americke armade v Afganistanu a tam take nechal svuj zivot.

Jsem rad za vas clanek. Napsan pres vsechny chyby, ktere obe zeme udelali. To dobre si musime stale pripominat. Jsem hrdy na ceskou Plzen a jeji okoli, na obcany kteri nezapominaji. Jeste jednou dekuji.

7 0
možnosti

J56a63n 48R62á86ž

25. 7. 2016 15:11

Bůh žehnej Americe a nedopusť, aby si jeji občané někdy opět zvolili někoho podobného Barack Hussein Obamovi. Je to i v našem zájmu!

6 1
možnosti

Za osvobození od nacistů jsme Americe zaplatili. V dolarech. Stejně tak Británii.

A to, že USA uznaly za první světové války posléze i možnost vzniku Československa (Versailleského jednání se ale už vůbec neúčastnili) je zásluhou Židů, kteří tím chtěli ocenit Masaryka za jeho postoje při aféře s Hrůzovou v Polné. Ovšem nebylo to rozhodující: mnohem podstatnější byly pro vznik Československa aktivity Milana Rastislava Štefánika, který přimě Francii k tomu, aby na vzniku Československa trvala dost neochvějně. A ještě více má na tom zásluhu německorakouský odboj proti monarchii, o čemž se u nás vůbec nemluví. A nejvíce mohou za obnovení samostatného státu místní politici, kteří už za války pilně připrovali všechny nezbytné exekutivní i legislativní kroky k tomu, aby se z habsburského soustátí vymanili.

4 0
možnosti

Vase prvni veta potrebuje vysvetleni, pane Chovance. Dokazete to napsat ve skratce? Potrebujeme pouceni o tom, co jeste nevime. Pro mne osobne to potrebuji pro diskuzy s americany (schazim se s nimi denne), abych mel nejaky ten silny argument!!!

1 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1185x
Dívám se na svět bez předsudků.

Seznam rubrik